tom-buizer-3t4Dc8W74AM-unsplash

Оно што је веома битно да се разумемо је да смо сваки пут који смо одабрали да пређемо сами одабрали са намером да савладамо одређену емоцију, да је разумемо и прихватимо је као део себе.
Дошли смо да научимо да безусловно волимо све и свакога, што укључује на првом месту самога себе, јер особе које истински не воле себе не могу истински волети ни друге. Дошли смо да прихватимо своје родитеље, земљу у којој живимо, своје корене, јер они су такође инкорпорирани у идентитет нашег бића. Бежањем из своје матичне земље у потрази за животом који се намеће као „нормалан“ и пожељан ми бежимо од самога себе, не прихватајући наш истински идентитет. У велу оваквих осећања свуда ћемо се осећати исто и овде и у Швајцарској и на Северном полу. С друге стране ако не прихватамо своје родитеље то је још један показатељ да не прихватамо себе, јер свима који су макар мало зашли у холистичко истраживање човека је јасно да је лева страна нашег бића наша мајка, док је десна страна нашег бића наш отац. Она су у нашој бити. Многи проблеми, што здравствени, што ментални, долазе од нашег неприхватања, или још горе, љутње на сопствене родитеље. Када ово успемо да сагледамо на дубљем нивоу у већини случајева долази до чишћења и разрешавања тих проблема.
Свакако је најбитније да разумемо да смо ми сами одабрали да се родимо баш овде и сада, баш у породици којој припадамо, баш у земљи чији језик говоримо, јер је наша душа проценила да ће такво окружење бити најповољније за проживљавање одређених животних искустава које са собом носе раст и развој.
Ми јесмо предодређени да живимо срећан живот, испуњен благостањем и љубављу, али не можемо очекивати да ћемо путем осуђивања себе и других, љутњом, увредом и бежањем добити такав живот на дар.
Пут којим ходамо није увек пријатан, чак напротив, у неким случајева је врло непријатан и тежак, али то је оно што нас буди и даје нам разумевање, опрост, љубав и милост ка другима и себи.
Пише:Марија Иванковић

Да се зна-Инокт

2 thoughts on “Пут којим ходамо”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *